Horstmanntekniken i tidningen Hälsa

Min kära kund berättar om hur hon blir av med sin frusna axel med hjälp av Horstmanntekniken. Artikeln finns i senaste numret av Hälsa, 20 april 2023.

Hälsa-artikeln

Kort summering av artikeln

Helene Johansson sökte hjälp hos en privatläkare när smärtan i vänster axel och arm blev outhärdlig. Hon genomgick ett ultraljud och remitterades senare till MR, som avslöjade en ligamentskada i axeln.

Tyvärr ansågs inte skadan behandlingbar. Helene erbjöds två kortisoninjektioner i axeln, som var ohyggligt smärtsamma och bara gav lätt lindring. Hon sökte också hjälp hos en osteopat som gav henne övningar att göra hemma, men smärtan höll i sig.

På en mässa med Quality Business Network i Göteborg, ett professionellt affärsnätverk för kvinnor, träffade Helene Eva Klingström, en certifierad Horstmann-terapeut som erbjöd henne en 10-minuters provbehandling för sin frusna axel. Efter behandlingen bokade Helene två 60-minuters behandlingar med Eva och efter det var hon helt smärtfri med full rörlighet i arm och axel. Helene fortsatte sedan med en SelfSabotage Release hos Eva, en behandling som går ut på att åtgärda fysiska och känslomässiga blockeringar. 

Eva Klingström är expert på Horstmannteknik och behandlar patienter med nacke-, axel- och ryggsmärtor på Omtankens klinik i Örgryte, Göteborg. Eva berättar att den kraftfulla Horstmann-tekniken kan lindra smärta snabbt och hon sprider nu budskapet om metoden och håller kurser för både privatpersoner och terapeuter.

Tidningen Hälsa »

Mer om Horstmanntekniken »