Ljuvlig massage på Omtanken med produkter från Maria Åkerberg

”Ljuvligt befriande när livet växer.”

På praktiken har jag en bänk speciellt anpassad för gravida. Bänken har gropar för brösten och magen. Djupet på gropen för magen går att reglera så att du får ett gott stöd under hela graviditeten. Många säger att det är ljuvligt att bara kunna ligga på magen en stund med värme på svanken. Groparna för brösten underlättar andningen även för de som inte är gravida och är förstås extra bra för de som ammar.

Av försäkringsskäl behandlar jag inte under de 12 första veckorna av en graviditet. Det finns ingen forskning som tyder på att det skulle vara negativt för den blivande mamman eller fostret att få behandling så har du någon hemma som erbjuder massage tycker jag att du skall njuta av det.

Mot slutet av graviditeten finns det en teoretisk risk att sätta igång förlossningen vid klassisk massage. Eftersom livmodern är en muskel kan man tänka sig att den skulle kunna komma i kramp och på så vis sätta igång en förlossning. Jag har dock aldrig hört att detta skulle ha inträffat. Om det vore så enkelt att få igång en förlossning tror jag att vi, massörer, skulle jobba på förlossningskliniken och hjälpa de som går över tiden.

För de som känner sig bekväma med att ligga på rygg är ansiktszonterapi ett härligt alternativ. Kontakta mig om du är tveksam, så diskuterar vi oss fram till en lämplig behandling för dig!

Pris för 50 min behandling: 950 kr. Jag ordnar gärna med presentkort om du vill överraska någon i din närhet!