Behandla dig själv och andra med Horstmanntekniken

Introductory Horstmann  – för dig och dina närmaste

Introductory Horstmann innebär att du får lära dig en enkel men oerhört effektiv metod för att bli av med spänningar i bland annat nacke, axlar, höfter, ländrygg och knän. Oavsett om du spenderar dina dagar framför datorn eller har ett fysiskt krävande arbete fungerar tekniken både som behandling och i förebyggande syfte genom att blockeringar i muskler och leder frigörs.

Alla – oavsett ålder, styrka och rörlighet har glädje av Horstmanntekniken i sin vardag.

Kursen är främst till för att du skall unna dig en stunds självbehandling men du kommer även att få lära dig ett par saker att glädja familj och vänner med.

En behandling kräver ingen specialutrustning men eftersom man vill ha maximal rörelse i höft och axelled är det lämpligt med mjuka kläder i naturmaterial. Notera att Introductory Horstmann är en förutsättning för att kunna gå någon av de andra kurserna, såsom Aura Drainage and Point 8, Ileosacral Release och Arm-Shoulder Release.

Tekniken kommer ursprungligen från Australien och jag har lärt mig den av dess grundare Trish Trowbridge. ”Introductory Horstmann” är ett axplock från: Arm & Shoulder release, Ileosacral release och Foot release. Det innebär att du under kursens gång kommer att lära dig att lokalisera och behandla punkter kring skuldran och höften samt att via foten arbeta med ryggradsreflexerna och viss muskulatur.

Introductory Horstmann är en kort work shop på ca 10 timmar som jag oftast håller på lördag kl 13-ca 18 och söndag förmiddag. Tyndgpunkten ligger på praktiska övningar. Kursdokumentation på svenska.

horstmann_bookDet är inte nödvändigt men det går att förbereda sig genom att läsa delar av Patrica J Trowbridges bok ”The Horstmann System- From Philosophy to Practice som du kan köpa av Eva.

Läs gärna mer om tekniken på:
www.horstmann.fi/sv

Vill du behandla andra?

Om du vill kunna behandla andra professionellt rekommenderar vi efter Introductory Horstmann kursen Ileo-Sacral Release. Det är en tvådagarskurs där vi arbetar med blockeringar i bäckenet och ryggen.

Jag håller även de andra tre kurserna Arm-Shoulder Release, Self Sabotage Release  och Foot Release  som ingår i utbildningen till att bli Practitioner (Certifierad Horstmannterapeut). Efter de fyra kurserna (ISR, ASR, SSR, FR) följer praktik och certifiering genom teoretiskt och praktiskt prov.

Kurser   

 • Introductory Horstmann 17-18 juni 2023, Göteborg. 
 • Introductory Horstmann 16-17 september 2023, Stockholm.
 • Introductory Horstmann 30 sept-1 okt 2023, Göteborg.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret, så kontaktar jag dig!

  Ditt namn

  Din e-post

  Ditt telefonnummer

  Intresseanmälan gäller