Behandla dig själv och andra med Horstmanntekniken

Horstmannkurser – för att behandla dig själv och andra

Horstmanntekniken är en enkel kroppsterapi som kan underlätta processer som leder till fysiskt, emotionellt, mentalt och andligt välbefinnande. Du kan enkelt lära dig en oerhört effektiv metod för att bli av med spänningar i bland annat nacke, axlar, höfter, ländrygg och knän. Oavsett om du spenderar dina dagar framför datorn eller har ett fysiskt krävande arbete fungerar tekniken både som behandling och i förebyggande syfte genom att blockeringar i muskler och leder frigörs.

En behandling kräver ingen specialutrustning, men eftersom man vill ha maximal rörelse i höft och axelled är det lämpligt med mjuka kläder i naturmaterial.

Självbehandling med Introductory Horstmann

Introductory Horstmann är främst till för att du skall unna dig en stunds självbehandling men du kommer även att få lära dig ett par saker att glädja familj och vänner med.

Fysiskt kommer flexibiliteten i muskler och senor att öka vilket resulterar i bättre hållning och mindre spänningar.

Kursen är ett axplock från: Arm & Shoulder release, Ileosacral release och Foot release. Det innebär att du under kursens gång kommer att lära dig att lokalisera och behandla punkter kring skuldran och höften samt att via foten arbeta med ryggradsreflexerna och viss muskulatur.

Introductory Horstmann är en kort workshop på ca 10 timmar som jag oftast håller på lördag kl 13-ca 18 och söndag förmiddag. Tyndgpunkten ligger på praktiska övningar. Kursdokumentation på svenska.

Notera att Introductory Horstmann är en förutsättning för att kunna gå någon av de andra kurserna, såsom Aura Drainage and Point 8, Ileosacral Release och Arm-Shoulder Release.

horstmann_book

Inför kursen kan du förbereda dig genom att läsa delar av Patrica J Trowbridges bok ”The Horstmann System- From Philosophy to Practice” som du kan köpa av Eva (ej obligatoriskt).

Läs mer om tekniken på Horstmann-System.com »

Bli Practitioner - Certifierad Horstmannterapeut

Är du terapeut och vill behandla andra?

För att bli Certifierad Horstmannterapeut fördjupar du dig ytterligare genom att gå fyra kurser efter Introductory Horstmann:

 • Ileo-Sacral Release (ISR)
 • Arm-Shoulder Release (ASR)
 • Self Sabotage Release (SSR) och
 • Foot Release (FR).

Därefter följer praktik och certifiering genom teoretiskt och praktiskt prov.

Praktik

Inför certifieringskursen skall du visa att du har genomfört 30 Horstmannbehandlingar med kompletta journalanteckningar. Dessa behandlingar skall vara enligt följande:

 • 1 klient som har fått fem behandlingar
 • 5 klienter som har fått två behandlingar
 • 5 klienter som har fått en behandling
 • 10 egna behandlingar av en Horstmannterapeut (eller kurskamrat)

Certifiering

En certifieringskurs består av praktiskt och teoretiskt prov för att verifiera att du har inhämtat de kunskaper du behöver från tidigare kursmoduler samt ett par bonustekniker som behandling av hand/handled.

Horstmanntekniken kan hjälpa dig att bryta ner gamla känslomässiga mönster och ge plats för att skapa nya positiva tankar och vanor.

Kursdatum 

 • Praktikdag 15 jun 2024, Göteborg.
 • Introductory Horstmann 6-7 juli  2024, Göteborg.
 • Certifiering 7-8 sept 2024, Göteborg.
 • Introductory Horstmann 14-15 sept  2024, Göteborg.
 • Aura Drainage & point 8 19-20 okt, Göteborg

Intresseanmälan

Fyll i formuläret, så kontaktar jag dig!

  Ditt namn

  Din e-post

  Ditt telefonnummer

  Intresseanmälan gäller