Behandla dig själv och andra med Horstmanntekniken

Introductory Horstmann  – för dig och dina närmaste

Introductory Horstmann innebär att du får lära dig en enkel men oerhört effektiv metod för att bli av med spänningar i bland annat nacke, axlar, höfter, ländrygg och knän. Oavsett om du spenderar dina dagar framför datorn eller har ett fysiskt krävande arbete fungerar tekniken både som behandling och i förebyggande syfte genom att blockeringar i muskler och leder frigörs.

Alla – oavsett ålder, styrka och rörlighet har glädje av Horstmanntekniken i sin vardag.

Kursen är främst till för att du skall unna dig en stunds självbehandling men du kommer även att få lära dig ett par saker att glädja familj och vänner med.

En behandling kräver ingen specialutrustning men eftersom man vill ha maximal rörelse i höft och axelled är det lämpligt med mjuka kläder i naturmaterial. Notera att Introductory Horstmann är en förutsättning för att kunna gå någon av de andra kurserna, såsom Aura Drainage and Point 8, Ileosacral Release och Arm-Shoulder Release.

Tekniken kommer ursprungligen från Australien och jag har lärt mig den av dess grundare Trish Trowbridge. ”Introductory Horstmann” är ett axplock från: Arm & Shoulder release, Ileosacral release och Foot release. Det innebär att du under kursens gång kommer att lära dig att lokalisera och behandla punkter kring skuldran och höften samt att via foten arbeta med ryggradsreflexerna och viss muskulatur.

Introductory Horstmann är en kort kurs på ca 10 timmar som jag oftast håller på lördag kl 13-ca 18, söndag 9-ca 14 Kostnad 4900 kr (inkl. moms). Kurspriset inkluderar kursdokumentation på svenska.

horstmann_bookDu bör också ha läst delar av Patrica J Trowbridges bok ”The Horstmann System- From Philosophy to Practice (300 kr.)

Läs gärna mer om tekniken på:
www.horstmanntechnique.com  (på engelska) eller www.horstmann.fi/sv

Vill du behandla andra?

Om du vill kunna behandla andra professionellt rekommenderar vi efter Introductory Horstmann kursen Ileo-Sacral Release. Det är en tvådagarskurs där vi arbetar med blockeringar i bäckenet och ryggen.

Jag håller även de andra tre kurserna Arm-Shoulder Release, Self Sabotage Release  och Foot Release  som ingår i utbildningen till att bli Practitioner (Certifierad Horstmannterapeut). Efter de fyra kurserna (ISR, ASR, SSR, FR) följer praktik och certifiering genom teoretiskt och praktiskt prov.

Kurser 2022

 • Introductory Horstmann 2-3 april 2022, Göteborg.  
 • Foot Release, 4 mars 2022 , Göteborg. 
 • Self Sabotage Release, 5-6 mars 2022 , Göteborg.
 • Certifieringskurs prel 11-12 juni 2022, Göteborg.
 • Introductory Horstmann 15-16 oktober 2022, Göteborg.  
 •  

Intresseanmälan

Fyll i formuläret, så kontaktar jag dig!

  Ditt namn

  Din e-post

  Ditt telefonnummer

  Intresseanmälan gäller