Eva Klingström Omtanken - massage & utbildning

"Omtanke om människor och miljö."

- Eva Klingström

Jag inledde min yrkesbana som gymnasielärare i engelska och svenska. Efter några år inom vuxenutbildningen började jag läsa till massageterapeut på Axelssons gymnastiska institut.

2002 startade jag Omtanken- massage & utbildning

Under ett par år kombinerade jag olika lärartjänster med massageverksamhet men 2006 lämnade jag skolvärlden helt samtidigt som jag utbildade mig till ansiktszonterapeut hos NICTAB. I ansiktzonterapin fann jag den perfekta kombinationen av österländsk och västerländsk läkekonst som passade mitt naturvetenskapliga sinne.

Sedan 2003 är jag återförsäljare av MARIA ÅKERBERGs suveräna hudvård och kosmetika. Ett märke som liksom jag värnar om både människor och miljö. Hos MARIA ÅKERBERG har jag även vidarutbildat mig inom hudsjukdomar, kosmetisk kemi och nu senast Pure Cell Treatment.

I början av 2004 fick jag min första Horstmannbehandling. För mig var det en riktig energikick som dessutom hjälpte mig att bli av med min kroniska värk i axlarna. Jag förstod direkt att detta var något som jag ville att andra skulle få ta del av och påbörjade min utbildning så snart jag kunde. 2005 blev jag Certifierad Horstmannterapeut (Horstmann Practitioner).

2007 påbörjade jag min lärarutbildning och blev av grundaren Trish Trowbridge certifierad att undervisa i Introductory Horstmann. 2008, drygt ett år senare avslutade jag min Teacher Training och är idag den enda aktiva Horstmann-läraren i Sverige. Jag fördelar min tid mellan att hålla workshops och att ge behandlingar inklusive Personal Journey.

2015 fick jag i samarbete med Prematurföreningen Mirakel möjlighet att behandla blivande mammor som låg på Avdelningen för Specialförlossningar på Östra Sjukhuset. Två barnmorskestudenter, Jenny Hagman och Caroline Salsborn, intervjuade några av de jag hade behandlat och skrev sitt examansarbete om ”Upplevelser av massage av gravida kvinnor som vårdas på sjukhus” Instutitionen för Vårdvetenskap och hälsa.

2017 gick jag kurs i Örtmedicin för Lisa Kock och påbörjade distansstudier till undersköterska.

2018 Gjorde jag praktik på Infektionsklinken på Östra Sjukhuset och tog examen som undersköterska. Min förhoppning är att i framtiden kunna skapa fler beröringspunkter och öka samarbetet mellan olika former av vårdgivare.

Att sprida Horstmanntekniken är min livsuppgift.

 

EvaAutograf

Jag håller workshops i:

  • Introductory Horstmann
  • Ileo-Sacral Release
  • Arm-Shoulder Release
  • Foot Release
  • Self-Sabotage Release
  • The Horstmann Key
  • Aura Drainage and Point 8
  • Genetic Sabotage Release
Tidningen Hälsa Foto: Karin Wildheim

Helene blev av med sin frozen shoulder

Läs artikeln i Tidningen Hälsa »